Kongelig Mayestaits Acteurs (foreningen bag Studenterrevyen) fejrer i år sin 90-årsdag med et festfyrværkeri af revynumre fra tidligere års Studenterrevyer - et såkaldt retrospex - fremført af et håndplukket skuespillerensemble, der alle tidligere har medvirket i Studenterrevyen.
Årets revy har således ikke mindre end 11 skuespillere på scenen og spillerne flankeres af revyens mangeårige Kapelmester Kim Preuthun og endnu mere mangeårige Lysmester Jan Felskov. Revyen holdes i takt af overinstruktør Chresten Speggers, og tilrettelægger Gorm Dannisboe Iversen, der også begge har en lang fortid i Studenterrevyen.
Det hele rulles ud på scenen under titlen: 90-årsfødselsdagen – vi har hørt det før!
Studenterrevyen 2019 opføres fra 26. februar til 2. marts, i Huset KBH, Rådhusstræde 13.
Kontakt billetsalg@studenterrevyen.dkGallafest lørdag 2. marts kl 18 i Klerkesalen.
Fjernsynets Juniorscene var de første, der havde glæde af Jens’ talent, hvor han var i årene 1955-60. I 1960’erne medvirkede han i to Studenterrevyer og instruerede en enkelt.
Anders har været flittigt brugt op igennem 1970’erne med seks revyer på seks år. Og så var han ligesom i år hyret specielt ind i anledning af et jubilæum, da han i 1999 medvirkede i 70-års jubilæet. Ved siden af sceneoptrædenerne har han fungeret som projekterende akustiker på bl.a. Det Kongelige Teater og Odeon.
Siden debuten i 1961 har Jette medvirket i 4 revyer og 2 spex’er. Hun har også været forestillingsleder på to revyer, og nu her 58 år efter debuten er Jette altså tilbage som skuespiller i Danmarks ældste revy.
Jenny er uddannet operasanger fra Det Kongelige Musikkonservatorium, men har efterfølgende kastet sig over diverse andre genrer som revy, komik og satire. Siden revydebuten i Studenterrevyen 2017 har hun målrettet gået efter en fast metier inden for netop den genre.
At opremse Gorms medvirken i diverse revyer kan snildt tage et par minutter. Polyt-revyer, Merc-revyer og selvfølgelig Studenterrevyer er bare nogle af de steder, Gorm har slået sine folder siden begyndelsen i 1961. Han var instruktør på Jubilæumsforestillingen i 1999 og præsident for foreningen 1982-1984. Han er desuden medlem af den særdeles eksklusive klub af æresmedlemmer i Kongelig Mayestaits Acteurs.
Før Studenterrevyen var Kirsten aktiv i Polyt-revyen og Merc-revyen i perioden 1967-69. Året efter havde vi glæden af hendes scenekunnen, og i 2018 kunne hun efter mange år som aktivt medlem pryde cv’et med titlen som præsident for foreningen.
Efter debuten som skuespiller i 2012 skabte han i 2014 som instruktør en af de flotteste og sceniske forestillinger i nyere tid, hvor han inddragede elementer fra sin cirkusfortid. Besad præsidentposten 2014-2017.
Medvirkende i 2007 og 2008. Instruktør i 2012. Præsident i 2017-2018. Listen er lang over Benjamins hatte i Studenterrevyen igennem årene. Siden hen har han medvirket i sommerrevyen Sommerlyst i Korsør, ligesom han kan skrive forfatter og dansktopsanger på cv’et.
Foreningens ukuelige aalborgenser der med i år har medvirket i ikke mindre end 5 revyer igennem årene, siddet i præsidiet af flere omgange og senest bestredet præsidentposten fra 2010-2014.
Teaterglad er Adams mellemnavn, og to gange har han trukket i trøjen for Studenterrevyen og beæret os med sit talent. Til dagligt studerer han på Akademiet for Musik, Dans og Teater i København og har desuden et ophold på teaterhøjskolen i Rødkilde på samvittigheden.
En af dansk revys helt store damer der siden ungdomsdebuten på Helsinge Amatørteater har drevet det vidt og både stået på scenen i Rottefælden, Cirkusrevyen og Nykøbing Falster Revyen, hvor hun tillige også er direktør nu.
Vi leder altid efter nye talenter og vi vil gerne høre fra dig. Vi vil gerne vide hvem du er, hvorfor du vil være med og om du tidligere har arbejdet med teater.
Hvis det lyder som noget for dig så send os din info, vi modtager mange henvendelser og garantere ikke at vi personligt besvare alle hendvendelser.
Send din info til Navn Navnesen
Hvis du ønsker at læse mere om revyer der har været spillet, kan du se mere om alle vores tidligere revyer
Se tidligere revyer herStudenterrevyen 2018 opføres fra d. 00 - d. 00 januar, på lokation teater. Vi glæder os til at se jer i salen.
Se spilletider og køb billeterHavene er steget, strømmen er gået og mennesket er overladt til sig selv. Kan vi klare vores egne konsekvenser, handlinger og kan vi handle når det gælder allermest?
”Jorden går under på fredag” er navnet på dette års revy, og skildrer 5 personer der er nødsaget til at bo i en bunker på ubestemt tid. Dette års tema er bæredygtighed. Det er ikke en revy der kommer ind på hvordan vi kan tænke mere grønt eller ressourcefuldt. Eller hvorledes jorden går under.
Men menneskets reaktion på om verden går under, og længslen efter at kunne leve det liv man levede før. Så kan de fem personer rumme deres egne konsekvenser og handlinger og kan de handle når det gælder allermest?
Revyen er ikke baseret på sketches, men fortælles ud fra et kronologisk handlingsforløb, hvor der indgår sange og underholdende indslag, som et led i at fortælle om de fem personers tilvænning med andre mennesker.
Studenterrevyen 2018 spillede fra den 3. til den 24. marts i Kulturhus Indre By ved Charlotte Ammundsens Plads
Tak til alle der så årets revy!
Med venlig hilsen
Studenterrevyen – Kongelig Mayestaits Acteurs
Jeg hedder Marcus Langebeck, 27 år gammel, født og opvokset på Amager hvor jeg stadig bor.
Jeg har beskæftiget mig med teaterkunsten siden en alder af 11 hvor jeg for første gang står på scenen i en større setup i rollen som Jim i skatteøen. I en alder af 13 kaster jeg mig over musikfaget som bliver en stor del af min verden og mit liv med koncertoptrædender på alt fra stengade30 til Plænen i Tivoli – altså både små og store scener.
Jeg har læst i 2 år på Københavns Film & teaterskole hvor jeg har udviklet en masse skuespiller teknikker, haft et hav af forestillinger ifb. med uddannelsen.
Derudover har jeg medvirket i en massekortfilm, musik videoer og ikke mindst spillet med i Oliver Twist på Musikteatret som var opsat af den danske scenekunst skole.
Og nu føler jeg mig klar til endnu et eventyr, nemlig som instruktør. Jeg arbejder meget med improteater da jeg mener at det her er du som skuespiller har de bedste forudsætninger for at udvikle og skabe – og det er også sådan vi vil arbejde på dette projekt.
Vi skaber et univers som bliver stærkere og stærkere jo mere vi improer os i universet, og derefter vil tekster, sange m.m blive kastet ind i universet hvor de passer bedst og til sidst står vi med en fuld forestilling, skabt af jeg og skuespillerne selv – så derfor arbejder vi ikke med et manuskript, men vi bruger teaterkunsten til at skabe præcis de ting vi gerne vil have frem, på den måde som jeg og skuespillerne angriber de forskellige emner.Jeg ser meget frem til at vise jer Studenterrevyen Ala Marcus Langebeck, 2018.
Christine er en 28-årig oste- og teaternørd. Christine har gennem sin syv år lange universitetstid været en meget aktiv sang/sketchskriver og skuespiller i Smedierevyen på Frederiksberg Campus. Derudover har hun spillet med i forestillinger på Musicalteatret, TeaterHuset, Teaterkatten, Rødkilde Højskole og Ry Højskole. I nær fremtid får Christine forhåbentligt et rigtigt ”voksenjob” inden for fødevarevidenskab. Men indtil da agter hun at spise ekstra meget ost og lave ekstra meget teater!
Mit navn er Daniel Vasiljevic, og trods det sjove efternavn er jeg født og opvokset i Danmark i en by lidt uden for København.
Længe har jeg haft en passion for at underholde på scene og film. I 2016 valgte jeg at gøre noget ved dette og endte med at blive optaget på Københavns film- og teaterskole, hvor jeg dagen i dag studerer til skuespiller. Siden da har jeg stået på både scene og foran kamera, lavet kortfilm og reklamer samt prøvet kræfter med alt fra Shakespeare og græsk teater til kabareter og stand-up comedy.
Hannah Palm er nok en af de eneste i studenterrevyen, der ikke er student. Til daglig får den 18-årige teaterentutiast timerne til at gå på Perform dagshøjskole, hvor hun også her får lov at lege med krop og stemme. Derudover har Hannah beskæftiget sig med scenekunst i alle hendes ungdomsår. Senest spillede hun med i stykket ‘Flyt Dig!’ vist på Teater Grob. Hannah ønsker at blive ved med at beskæftige sig med scenekunst
Mark Olander Holst har i sommers færdiggjordt sin 3 årig uddannelse og hård træning på Københavns Film & Teaterskole, alt det sprøde indenfor diverse skuespiller teknikker såsom method acting, meisner og fysisk træning, deriblandt: Dans, voice og Improv.
Han har tidligere medvirket i big bands og bandet Carnival Dogs som saxofonist, og ikke nok med det, han har tidligere gjort sig erfaren med Guitar, Klarinet, violin, fløjte, mund harpe og sang.
Trods de mange interesser, er Mark fast besluttet på at leve for hvad han elsker, nemlig at kunne underholde og spille skuespil.
Mads Mathias Knudsen. Til dagligt læser jeg til pædagog, jeg har altid vidst jeg vil have med mennesker at gøre. Men pludselig begyndte en gammel skuespillerdrøm at rumstere,
Jeg tog derfor til audition hos studenterrevyen. Jeg er så glad og stolt over at være med og glæder mig ubeskriveligt til at skulle optræde. Jeg har tidligere haft 3 års dramaundervisning og en hovedrolle som Michael Jackson i et gymnasie-gallashow.
Jeg er Oskar Danskov Madsen og er 22 år. Oprindeligt er jeg roskildegenser, men har igennem de seneste år været bosat i København.
Jeg har længe været glad for de kreative udbud og aktiviteter på mine uddannelsesinstitutioner, som startede allerede da jeg begyndte på Rudolf Steinerskole som 6 årig. Siden da har jeg været kirkesanger, spillet forskellige instrumenter og danset en allerhelvedes masse!
Det sidste års tid har jeg fokuseret på skuespil, hvorfor jeg nu studerer på Københavns film- og teaterskole.
Jeg har blandt andet prøvet forskellige former for teater – herunder kabaret, physical theater, musical, opera m.f. Jeg holder af at eksperimentere med forskellige genrer, men min personlige favorit er klassisk drama.