Mød Kongelig Mayestaits Acteurs preæsidie, og find ud af lidt mere on hvem de er og hvad er gør for foreningen.
Læs mereKongehuset har altid taget levende del i foreningens revyer og alle er medlemmer af foreningen.
Læs mereTorsdag den 20. marts 2003 var 120 Kgl. Mayestaits Acteurs i Riddersalen med til at fejre, at Jytte Abildstrøm for 50 år siden debuterede som skuespiller i Studenterrevyen.
Læs mereDen mest berømte studenterrevy er vel Gris på gaflen, som blev opført i januar 1962
Læs mere 2018- - Kirsten Iversen
2017-2018 - Benjamin Lundberg
2014-2017 - Thomas Vilhelm Larsen
2010-2014 - Janni Nielsen
2007-2010 - Søren Thorborg
2005-2007 - Elaine Zeidler
2002-2005 - Hans Andersen
1999-2002 - Christian Philipsen
1993-1999 - Søren Duus Østergaard
1992-1993 - N.O. Sølberg (2)
1990-1992 - Jens Pedersen
1988-1990 - Carl Gustaf Kehler Holst
1986-1988 - Sidse Ewald
1984-1986 - Jørgen Hartvig
1982-1984 - Gorm Dannisboe Iversen
1979-1982 - Thomas Sørensen
1976-1979 - Per Møller
1974-1976 - N.O. Sølberg (1)
1971-1974 - Niels Hummeluhr
1967-1971 - Erik Ryge
1965-1967 - Jørgen Ulrich Ravnbøl
1961-1965 - Jørgen Gamle Hansen
1959-1961 - Jytte Abildstrøm
1957-1959 - Henning Miodthe Nielsen
1952-1957 - Louis P
1950-1952 - Ole Brandstrup
1949-1950 - Poeten Poul Sørensen
1937-1949 - Eigil Jensen
1933-1937 - Mogens Dam
1929-1933 - Otto Smith
Kontingent giver medlemmerne stemmeret ved Generalforsamlingen Kontingentåret går fra fra 1. maj til 30. april det følgende år og er på kun kr. 200,- pr. person pr. år. Indbetales til Danske Bank Reg. nr. 4280 konto nr. 4280 505 633 – eller tilmeld dig PBS:
Navn: Kongelig Mayestaits Acteurs, PBS-nr.: 05983126
Debitorgruppe: 00001, FI-kreditornummer oplyses af Carsten Hede på regnskab@studenterrevyen.dk
Check evt. din kontingentstatus hos Kvæstor Carsten Hede – helst på mail regnskab@studenterrevyen.dk
Brænder du for at lave teater, komik, sang og spas? Eller er du dus med en hammer eller markedsføring? Hos Studenterrevyen kan vi noget helt unikt – vi skriver unikke tekster, skaber unikke sange og leverer unikt teater. Og vi vil gerne have dig med!
Vi vil gerne vide lidt om dig, send dit navn, alder, mail eller telefonnummer samt en kort beskrivelse af dig og hvad du forestiller dig at du kan påtage dig af arbejdsområder – der er helt sikkert også plads til dig!
Send din info til tilmelding@studenterrevyen.dk
Kirsten Iversen (Præsident), Gitte Nielsen, Carsten Hede (Kvæstor), Claus Reenberg, Pernille Kehler Brandstrup
Skuepiller i div. revyer 1967-70 herunder i Studenterrevyen 1970. Forestillingen Pipi Langstrømpe spillede i Studenterforeningens hus
Har siden deltaget aktivt gennem alle årene i Kgl Mayestaits Acteurs aktiviteter - senest som medlem af Præsidiet 2017/18 og valgt til præsident 2018/19.
Debuterede i 1966 i Kirsten Stenbæk revyen "Der kommer ikke nogen bro", med mange forskelige roller.
var i 1968 med i "Hjælp doktor - min Pinter Wesker - eller Enden på den guddommelige komedie", som Habakuk (Jørgen Hartman Petersen) skrev og instruerede.
Har været sufflør bl.a., da kronprinsesse Mary og grevinden af Frederiksborg, havde et par replikker i revyen og blev optaget som medlemmer af foreningen.
Har herudover hjulpet til i garderoben mange gange samt skrevet tekster.
Siden 1966 deltaget i samtlige generalforsamlinger på nær 1.
Fra 2017 været medlem af præsidiet.
Begyndte i 1995 med tekster til ”Mirakler i Marts”.
Var i 1996 med i det trekløver, som skrev ”Made in Denmark”
Har siden bidraget med tekster i ny og næ.
Kvæstor og præsidiemedlem fra 2017.
Claus var instruktør på studenterrevyerne 2009 (“Hvad er meningen”) og 2010 (“Stueren”), og var desuden på forfatterholdet i dem begge.
Pernille har været vidt omkring i vores revyer gennem de seneste to årtier. Nævner i flæng: Arbejdet med scenen, været rekvisitør, i gruppen for presse og PR, i lys og lyd, produktions- chef, medlem af præsidiet og senere associeret præsidiemedlem med fokus på revyproduk- tionen.
Leif Panduro, Jesper Jensen, Klaus Rifbjerg og Stig Lommer
Den mest berømte studenterrevy er vel Gris på gaflen, som blev opført i januar 1962.
Det var Jesper Jensens og Klaus Rifbjergs mesterstykke forfattersuppleret med tandlægen Leif Panduro og med pragtfuld jazzmusik af og med Bent Axen, Erik Moseholm og William Schiøpffe. De to sidstnævnte nogle gange afløst af de meget unge Niels Henning Ørsted Pedersen (NHØP) og Alex Riel.
Palle Kjærulf-Schmidt instruerede Lotte Olsen, Birgit Zinn, tvillingerne Agnete og Birgitte Diderichsen, Jette Schrøder (nu Halling), Beate Christensen, Jens Oliver Henriksen, Olaf Nielsen, Claus Nissen, Hans Chr. Ægidius og Torben Ulrich Zahle.
Forrest fra venstre: Lotte Olsen, Birgit Zinn, Agnete og Birgitte Diderichsen (tvillinger), Jette Schrøder (nu Halling), Beate Christensen. Bagerst fra venstre: Jens Oliver Henriksen, Olaf Nielsen, Claus Nissen (delvist skjult), Hans Chr. Ægidius, Torben Ulrich Zahle (delvist skjult).
Revyen satte virkelig rav i gaden. Den konfronterede, provokerede, chokerede. Bølgerne gik højt! Børsen skrev blandt andet: ”Griseri på gaflen – Revydrab i Studenterforeningen … de professionelle frivolister Klaus Rifbjerg og Leif Panduro, som bærer hovedansvaret for ”Gris på Gaflen”, burde omgående stilles for en domstol, som kunne dømme dem til at tømme de latrinspande, hvori de så flittigt har snaget.”
Men Ekstrabladet og Land og Folk roste revyen – og selv Berlingske Tidende og Jyllands Posten var ikke totalt afvisende. Selv om de måske nok syntes, at det ikke var en MORSOM revy – så var der i hvert fald bid i den!
Fra venstre: Palle Kjærulf-Schmidt, Beate Christensen, Birgit Zinn, Erik Moseholm, Lotte Olsen, Olaf Nielsen og Jette Halling.
I 2012 markerede Studenterrevyen 50-året for Gris på gaflen ved at invitere de nulevende medvirkende til premieren på årets revy. Der var fint fremmøde: Palle Kjærulf-Schmidt, Beate Christensen, Birgit Zinn, Erik Moseholm, Lotte Olsen, Olaf Nielsen og Jette Halling. Klaus Rifbjerg var forhindret i at komme til jubilæet, men sendte denne hilsen:
“Gris på gaflen” repræsenterer alt, hvad Jesper Jensen og jeg havde lært gennem arbejdet med Nytårs-revyerne halvtredserne igennem. Den var så at sige kronen på værket og fik sin grotesk-komiske ballon, fordi Leif Panduro trådte til som medskipper. Reaktionerne var voldsomme, men begejstringen tilsvarende, fordi alle medvirkende og ophavsmændene var på deres kreative højde ikke mindst instruktøren Palle Kjærulff-Schmidt.
Alt flød sammen i et eneste punkt: musikken, koreografien, dekorationerne, akkompagnementet. belysningen, og de næste måneder, da revyen var kommet på plade, lød tonerne fra “Gris på gaflen” på alle de værtshuse, ungdommen frekventerede lige på kanten af oprøret og de store omvæltninger i ’68. Det var dejligt, og vi gik alle sammen fløjtende ind i foråret.”
50-årsjubilaren fru Jytte Abildstrøm, refrænsangerinden Daimi Gentle, mezzosopranen Edith Guillaume, ordekvilibristen Signe Birkbøll, kontratenoren Ole H. Christensen sammen med komponisten og kapelmesteren Lars I. Shiller, guitaristen Christian Sievert, saxofonisten Michael Nielsen.
Torsdag den 20. marts 2003 var 120 Kgl. Mayestaits Acteurs i Riddersalen med til at fejre, at Jytte Abildstrøm for 50 år siden debuterede som skuespiller i Studenterrevyen.
Aftenen bød bl.a. på SKÆRMYDSLER - en skabskomedie af Gustav Wied.
Har månen den farve måner skal ha'?
Er der dobbeltbund i Hertha og Claras lille syskrin?
Er der nogen der får glæde af alt det sukker Hertha spilder?
Køkkenpigen Mathilde … hvad gemmer hun bag køkkenet?
Får lille Ellen noget ud af universitetsforelæsningerne om det psykofysiske menneske?
Udfylder professor Petersen andre funktioner end huslægens?
INSTRUKTØR: Mikael Fock
SUPPLERENDE TEKSTER: Signe Birkbøll
KOMPONIST: Lars I. Shiller
TEATERMALERI: Dan Voigt Lønholdt
SCENOGRAFI & KOSTUMER: Dorte Holbek og Thomas Winkler
Vi havde en fantastisk aften og her er Søren Duus Østergaards tale til Jytte samt billeder fra aftenen:
Jytte Laila Zabell Abildstrøm
Kære Jytte!
Tak fordi du inviterede os´- dine 'lokale rødder' til at komme og demonstrere vores kærlighed til dig og til at fejre dit halvtreds års acteur-jubilæum.
På 'nettet' finder man flere forsøg på at lave en bibliografi om dig, men dine første (ikke særligt famlende) skridt i adskillige Studenterrevyer, er der unægtelig ikke ret mange biografier, der får med. De tror, du startede i 56. Så er det godt, at vi dels har hørt historien om din optagelse i efteråret 52 fra din egen mund - senest på Hoftheatret for nogle få år siden - og dels kan få bekræftet din premiere i foråret 53 igennem de anmeldelser, som vi nu har fået samlet og udgivet udpluk af i vores historiebog.
Du fortæller, at du gik til optagelsesprøve for at komme over en ulykkelig kærlighed, og at du kom til at snuble, da du kom ind for at optræde for dommerpanelet. Og så var DE solgt!
Hvis din tidligere kæreste havde vidst, hvilket fejltrin det skulle vise sig at være, havde han måske kommet tilbage efter dig. Nu var det heldigvis for sent, du faldt i stedet for teatret - og publikum faldt for dig. Og det har vi gjort siden. Masser af gange. Som det sig hør i år med 3, var 1953- revyen, som du debutterede i, et Spex. 'Rundt om Andersen - En Cello-phantasie' (Eller Cellofan - tasi afh. af BEtoningen)- det var den, hvor sangen 'Andersen, Andersen' af Louis P forekom.
Årets debutanter var hele 3 stjerner. Foruden dig selv, også Klaus Rifbjerg og Kirsten Walther - 'Yvonne'.
Revyen blev instrueret af Carlo, og i Nationaltidende skrev de om dig, at 'Jytte Abildstrøm klovnede som en jazzpige med epileptiske bevægelser.' (Dine bevægelser, søde Hertha!)
Og så gik det slag i slag: St. Hansrevyen 'Ned med hele molevitten' - sammen med Ghita Nørby, Klaus Rifbjerg og Ulrich - og i 1954 den første Rifbjerg/Jensen revy: Meteori og Praxis.
Her skrev Berlingeren en pæn anmeldelse, der sluttede sådan her: 'Vel er det teksterne og ensemblet som helhed, der bærer forestillingen, men en enkelt lille fiksstjerne, Jytte Abildstrøm, lyser op med et spirende talent'.
Og at det blev en fiks-stjerne kan vi skrive under på - alle sammen. Jeg har fundet det første foto af dig fra denne revy - og det skal du ha'
Her spiller du Ophelia, men vi forstår, at du også fik tordnende succes som Bodil Koch.
Kong Christian X hilser på sine Kongelig Mayestaits Acteurs efter en revyforestilling i 30'erne. (foto: Det Kongelige Bibliotek)
Kongehuset har altid taget levende del i Kongelig Mayestaits Acteurs revyer og alle myndige medlemmer af kongehuset er medlemmer af foreningen.
Vi fik vores navn “Kgl. Mayestaits Acteurs” af HM Kong Christian X ved et nachspiel efter forestillingen 14. Januar 1924. Kongen var siden sin kronprinse-tid en flittig gæst ved Studenterrevyerne.
Det tog fem år før vi 20 november 1929 fik stiftet selve foreningen med egne love og det hele. Foreningen fungerede som en fraktion i Studenterforeningens regi; men fra 1973 har Kgl. Mayestaits Acteurs stået på egne ben.
I 1960 overværede Tronfølgeren Prinsesse Margrethe årets studenterrevy: Blaatand melder Storm – eller Vikingernes Lady Færd. Tronfølgeren var netop blevet student og blev ved det efterfølgende Nachspiel i Kongelig Mayestaits Acteurs optaget som Overordentligt Medlem Kategori Litra A.
I 2010 fejrede Dronningen og Kongelig Mayestaits Acteurs 50-års jubilæet i forbindelse med en Gallaforestilling.
I 1974 blev Prins Henrik blev optaget ved et Nachspiel i Alexandersalen på Bispetorvet. Han blev optaget som Overordentlig Medlem Kategori Romer I. Det gives til en, der som publikum overværer en Studenterrevy, hvor vedkommende bliver gjort til bedste, men som ikke har forladt salen og forestillingen i den anledning! Prins Henrik blev det år parodieret som Prins Michelin (hans dæknavn….!) – og blev! Også til Nachspielet.
Året efter ved Nachspielet kvitterede Prins Henrik ved klaveret sammen med Klaus Gjede på klarinet at spille en polka.
I 1977 optrådte Dronningen med sangen Flade Jensen fra Fladen Strand. Baggrunden var, at Dronningen havde ladet Erik Ryge, en af Kongelig Mayestaits Acteurs ankermænd, vide, at hun overvejede at give et nummer, hvis han ville være så venlig at indøve det sammen med hende uden Prinsens vidende. Erik Ryge blev smuglet ind på Amalienborg, og resultatet blev en formidabel succes.
James og Adam Price stod bag revyen i 1990 Han ska’ leve, som hele kongefamilien overværede ved galla forestillingen. Peter Oliver Hansen optrådte blandt andet som indisk guru. Han forsøgte på scenen ihærdigt at omvende Kronprinsen og Prins Joachim, men de forsvarede sig ihærdigt overfor Folkekirken og ”Noblesse Oblige”. Senere samme aften blev begge prinser optaget som fuldgyldige medlemmer.
I 1997 blev daværende prinsesse Alexandra fuldgyldigt medlem ved scenedebut i åbningen af 2. akt i revyen Kærlighed ved Næste Blik, med sætningen: Det er Alex!
Kronprinsesse Mary blev optaget efter sin medvirken i revyen Mig Først i 2008 i en lille scene, hvor hun som engel i ramme kommenterer en sms-afstemning om den tiltagende holdningsløshed, hvor ingen tør mene noget, før de ved, hvad andre mener.
Som det seneste medlem af kongehuset blev Prinsesse Marie i 2013 også fuldgyldigt medlem af Kongelig Mayestaits Acteurs med ret til at bære foreningens ordensbånd i rødt og gult ved at medvirke som læge i en skadestuesketch i revyen Zombie paa Sengekanten med sætningen: Nå, har I fået ryddet ud?