Studenterrevyen 2019

Kongelig Mayestaits Acteurs har jubilæum i 2019

To styk endda: 95 års navnejubilæum og 90 års foreningsjubilæum. Vi fik vores navn “Kgl. Mayestaits Acteurs” af HM Kong Christian X ved et nachspiel efter forestillingen 14. Januar 1924. Kongen var siden sin kronprinse-tid en flittig gæst ved Studenterrevyerne.

Det tog fem år før vi 20 november 1929 fik stiftet selve foreningen med egne love og det hele. Foreningen fungerede som en fraktion i Studenterforeningens regi; men fra 1973 har Kgl. Mayestaits Acteurs stået på egne ben. Med stor støtte fra publikum og trofaste sponsorer, der fortsat har gjort det muligt at opføre en Studenterrevy hvert år (et enkelt år dog undtaget). Det nye Præsidium med Præsident Kirsten Iversen i spidsen har besluttet, at disse to jubilæer skal fejres, og har nedsat en arbejdsgruppe bestående af Chresten Speggers, Gorm Dannisboe Iversen samt Præsidenten selv.

Studenterrevyen 2019 bliver således en jubilæums-cabarevy med medvirkende fra den “gamle acteurgarde”, som vil opføre nogle af de bedste numre fra de forgangne år-tier. Og måske enkelte nye?

Skuespiller, tekstforfatter og acteur Chresten Speggers og acteur, ex-præsident, Æresmedlem Gorm Dannisboe Iversen udgør instruktørteamet.

Den musikalske ledelse er lagt i hænderne på pianisten, acteur Kim Preuthun, som har været kapelmester i ca 15 Studenterrevyer.

Revyen spilles på “Stage” i Huset i Magstræde i København. En teatersal, som vi har spillet i syv gange over tre perioder.

2019 foregår det i uge 9 - forestillinger fra tirs/ons afsluttende med Gallaforestilling og Gallafest lørdag d. 2. marts 2019.

Kong Christian X hilser på sine Kongelig Mayestaits Acteurs efter en revyforestilling i 30'erne

Kong Christian X hilser på sine Kongelig Mayestaits Acteurs efter en revyforestilling i 30'erne. (foto: Det Kongelige Bibliotek)